Nieuws

Gadget: Kubusvormige robotassistent

Indra Waardenburg |
Gadgets, Robotica & AI

Met de opkomst van slimme apparaten in huis duiken er tegelijkertijd steeds meer robotassistenten op. Zo ook PLEN Cube, die momenteel verkrijgbaar is voor zo’n € 329.

Deze 7,5 cm grote kubusvormige robotassistent weegt 500 g en is daardoor gemakkelijk mee te nemen.

PLEN Cube maakt gebruik van wifi-, bluetooth- en infraroodverbindingen en is zowel met spraakcommando’s als met handgebaren aan te sturen. Daarnaast kun je de robotkubus ook bedienen met een smartphone-app.

PLEN Cube kan verbinding maken met diverse slimme apparaten, waaronder tv, thermostaat en verlichting. Door zijn gemotoriseerde bovenkant kan de robotkubus met ‘hoofdbewegingen’ terug communiceren. Vraag je bijvoorbeeld naar het weer, dan toont PLEN Cube zijn lcd-scherm op zijn bovenzijde. Het bijhouden van je sociale media via de slimme kubus behoort uiteraard ook tot de opties. PLEN Cube functioneert verder tevens als (actie)camera en bevat twee speakers voor het afspelen van muziek.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven