Nieuws
Arrim ONE

Gadget: Meten is weten

In deze rubriek hebben we al eerder innovatieve meetlinten gehad, zoals de Bagel en een laserrolmaat, en daar kan nu de Arrim ONE bij. In tegenstelling tot eerdergenoemde meetapparatuur, richt Arrim ONE zich in eerste instantie op augmented reality.

De gadget bestaat in essentie uit een accurate laserpointer die aan je smartphone geklikt kan worden. De bijbehorende app verandert het scherm van je telefoon vervolgens in een handig meetinstrument.

Richt de laser op het startpunt van je te meten lengte, druk op de knop en doe daarna hetzelfde met het eindpunt van je meting en voilà: Arrim ONE geeft je de lengte. Hetzelfde kan het apparaat onder meer doen voor hoeken en cirkels.

Dat klinkt allemaal heel mooi en in theorie werkt het prima, maar de nauwkeurigheid hangt daarmee wel voor een belangrijk deel af van de kwaliteit van de lens van je smartphone en de vastheid van je eigen hand.

Arrim ONE kost momenteel een kleine € 80 en wordt vanaf september verscheept.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven