Nieuws

Gadget: Robot als nutteloos maar makkelijk huisdier

Marit Smeets |

Niets is zo fijn als begroet worden door iemand als je thuis komt uit je werk. Voor wie een huisdier of een partner te veel werk vindt, is er nu Vector, de huisrobot. Deze schattige robot is uitgerust met een HD camera, microfoon, tastsensoren en snelheidsmeters waardoor hij zich door je huis kan verplaatsen en gesproken opdrachten kan opvolgen.

Zijn huidige functies zijn alleen niet veel meer dan die van spreekassistenten, zoals Siri van Apple. Hij kan vertellen wat het weer is, een timer zetten en simpele vragen beantwoorden. Het grote verschil is dat Vector een persoonlijkheid heeft, hij rolt naar je toe als je thuis komt en komt tot rust als je hem aait. Daarnaast is er de mogelijkheid om Vector zelf te upgraden, hij wordt namelijk geleverd met een Software Development Kit geschreven in Python. Zo kan je hem wellicht programmeren om nuttiger te zijn dan een huisdier of partner, als bewakingscamera bijvoorbeeld. Deze aaibare robot kost $250 en komt 12 oktober uit.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven