Nieuws

Gadget: robot voor eenzame huisdieren

Marit Smeets |
Robotica & AI

Als je een kat of hond hebt die hele dagen alleen moet doorbrengen is de Varram pet fitness robot misschien wel wat voor jou. Deze robot zorgt ervoor dat je huisdier ook met zijn luie kont van de bank afkomt als jij er niet bent.

Varram heeft twee wielen en is gemaakt van stevig polycarbonaat, dat niet giftig is voor likkende huisdieren. Je kan er allerlei soorten dierensnoepjes in doen die Varram uitdeelt terwijl hij zich door je huis beweegt. Hij kan zelf obstakels vermijden en een geschikte plek opzoeken om met je huisdier te gaan spelen. Met een iOS/Android app kan je tijden inplannen wanneer hij met je huisdier gaat spelen, hoe lang deze sessies duren en hoeveel snoepjes hij uitdeelt. De waterbestendige robot heeft een lithium-polymeer batterij die het tien uur lang uithoudt wanneer Varram elk uur tien minuten actief is. Varram is te bestellen voor $89 op Kickstarter en wordt waarschijnlijk in januari geleverd.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven