Nieuws

Gadget: Robotarm voor € 1900

Daar is hij dan eindelijk, een betaalbare robotarm genaamd Dobot M1. Voor in de klas, op kantoor, in de werkplaats of gewoon thuis als hebbedingetje.

Met een grootte van 130 x 115 x 670 mm en een bereik van 400 mm past de robot prima op tafel. De opzetbare gereedschapskoppen maken de Dobot multifunctioneel. 3d-printen, graveren, solderen, tekenen, schrijven, oppakken en sorteren van items… hij draait er zijn hand niet voor om.

Dobot heeft een precisie van 0,02 mm, een hoeksnelheid van 200 graden per seconde en kan een belasting aan van 1,5 kg. Met meerdere robots is het zelfs mogelijk om de armen te laten samenwerken via wifi. De robot herkent kleuren en bewegende objecten, is eenvoudig te programmeren met de geïntegreerde API’s en heeft een ingebouwde visuele programmeeromgeving voor de niet-programmeur. De campagne op kickstarter gaat vliegensvlug, voor € 1.500 ontvang je in mei een standaard unit.

Deel deze pagina
Nozzman
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven