Nieuws

Gadget: Schoon aquarium in beeld

Indra Waardenburg |
Robotica & AI

Goed nieuws voor degenen die graag een aquarium willen, maar opzien tegen het schoonmaakwerk.

Voor deze mensen is er, voor zo’n € 166, de MOAI. Deze schoonmaakrobot maakt niet alleen je aquarium schoon, maar brengt deze ook in beeld. Hiervoor beschikt de MOAI over een ingebouwde camera met een blikveld van 120 graden, die zorgt voor live beelden in hd-resolutie.

De MOAI gebruikt ultrasoon geluid om over het glas te navigeren. Door van tevoren parameters in te stellen, vermijdt de schoonmaakrobot het zand op de bodem.

De installatie van de robot kost niet meer dan een paar minuten. Middels magneten worden laadstation en robot op het glas bevestigd. Daarna koppel je de MOAI met een wifi-verbinding; via een bijbehorende app kun je de robot bedienen, een schoonmaakrooster instellen en de beelden bekijken. Daarnaast kun je favoriete plekken in het aquarium markeren, screenshots maken en beelden delen met vrienden.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven