Nieuws

Gadget: Slimme IKEA-lampen

Slimme ledverlichting vindt zijn weg naar steeds meer huishoudens, aangevoerd door pionier Philips met zijn Hue-collectie. En nu stapt ook IKEA in deze groeiende markt met zijn collectie Smart Lighting.

Na een pilotperiode die afgelopen oktober startte, zijn de lampen vanaf deze maand in de Nederlandse filialen te koop. De Zweedse woongigant kenmerkt zich ook bij dit product weer met een relatief lage prijs en veel installatiegemak.

Centraal in de serie staat de TRÅDFRI ledlamp die met een gratis smartphone-app is te bedienen. De lamp kan diverse tinten wit licht uitstralen en is dimbaar. Behalve losse lampen is het ook mogelijk om een complete starterset te kopen. Deze bestaat uit twee ledlampen, een afstandsbediening en een zogenoemde gateway, een verbindingshub. Deze hub zorgt ervoor dat de verlichting reageert op de smartphone-app, maar moet hiervoor wel op je modem/router worden aangesloten.

De TRÅDFRI-starterset is te koop voor € 85; losse lampen, afstandsbedieningen en bewegingssensoren in de serie zijn apart te koop.

Deel deze pagina
Nozzman nozzman
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven