Nieuws
Sony SF-G

Gadget: Sony passeert SanDisk

Mischa Brendel |
Gadgets

Niet langer is het SanDisk dat zich de fabrikant mag noemen van de snelste sd-kaart ter wereld; volgens eigen zeggen heeft Sony die titel nu overgenomen met de SF-G.

De kaart heeft een schrijfsnelheid tot 299 MB/s en een leessnelheid tot 300 MB/s. De SF-G komt in drie verschillende geheugenformaten: 32 GB, 64 GB en 128 GB.

De hoge schrijfsnelheid van de sd-kaart wordt volgens Sony mogelijk gemaakt door een speciaal ontwikkeld algoritme dat voorkomt dat de schrijfsnelheid afneemt bij het maken van burst-foto’s: het zeer snel achter elkaar maken van meerdere foto’s. Hoe het algoritme dit trucje voor elkaar krijgt, vertelt de fabrikant niet. De foto­camera in kwestie moet overigens wel de overdrachtsinterface UHS-II ondersteunen om met de snelle schrijfsnelheid overweg te kunnen. Dankzij de hoge leessnelheid zijn gegevens zeer snel naar een computer over te brengen.

De SF-G-kaarten liggen vanaf deze maand in de winkel. Prijzen heeft Sony nog niet bekendgemaakt.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven