Nieuws
Joyscube

Gadget: Spelen met blokjes

Mischa Brendel |
Gadgets

Dat een gameconsole helemaal geen gave graphics of supersnelle processor hoeft te hebben om leuk te zijn, bewijst de Joyscube.

Dit systeem telt drie kleine blokjes – de cubes – die dienstdoen als onder meer joystick, schermpje en knoppen. De blokjes bevatten diverse sensoren en merken het wanneer ze gekanteld geschoven, gedraaid en tegen elkaar gelegd worden, waardoor er tal van interactieve spelletjes met vrienden en familie mogelijk zijn. Want, zo stellen de makers, sociale interactie staat centraal.

Ook leuk is dat dat de bluetoothverbinding het mogelijk maakt de Joyscube te gebruiken als joystick voor systemen die lopen op Windows 10 of Android. Bovendien zijn de kleine blokjes ook nog eens te gebruiken in combinatie met een VR-bril.

Het systeem bevat in eerste instantie vijf games, maar er kunnen er meer worden gedownload van de officiële website. Joyscube is verkrijgbaar vanaf zo’n € 110.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven