Nieuws

Gadget: Super-high-end smartphone

Voor een onthutsende 15.000 is de allerbeste en allermooiste smartphone van dit moment voor jou. 

Mensen die er genoegen in scheppen altijd de beste, nieuwste en snelste smartphone te hebben, zullen vanaf heden even moeten slikken: tenzij ze een onthutsende € 15.000 neertellen voor de Solarin, zullen ze altijd de op één na beste hebben.

Voor dat immense bedrag krijg je van Sirin Labs een telefoon die met louter topspecificaties en hoogwaardige materialen – onder meer leer, goud, titanium – is uitgerust. De Solarin beschikt zelfs over WiGig, een nieuwe draadloze line-of-sight overdrachtsstandaard die snelheden tot 1,5 Gbps (188 MB/s) belooft. 

Waar het bedrijf zelf het meest nadrukkelijk mee adverteert zijn de veiligheidsmaatregelen, die een ongekend niveau zouden hebben. Door een knop aan de achterkant in te drukken gaat de telefoon in een speciale modus waarin alle sensoren, radio's en zelfs het besturingssysysteem (Android) worden uitgeschakeld. Het enige wat dan overblijft is de mogelijkheid om via AES 256-bit encryptie te bellen met een beperkte, vooraf gedefinieerde lijst gebruikers. 

Alleen het gewicht van 250 g valt in negatieve zin op; dat is pakweg tweemaal zoveel als de concurrentie.

De torenhoge prijs is ‘vanaf’, want Sirin Labs zegt varianten aan te gaan bieden met nog exclusievere materialen. Kijk vooral ook op de website van Sirin Labs, die prachtig gebruikmaakt van de mogelijkheden van HTML5. Het is duidelijk dat een deel van de prijs ook daarin is gaan zitten.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven