Nieuws

Gadget: toetsen van digitale inkt

Een mechanisch toetsenbord, waarmee je even makkelijk in het Nederlands typt als in het Mandarijn, Arabisch of Japans. Later dit jaar brengt het Franse tech-conglomeraat LDLC uit Lyon het onder de naam ‘Nemeio’ op de markt.

Het telt 81 modificeerbare toetsen, bedekt met minschermpjes van de van e-readers bekende digitale inkt. Hiermee schakel je niet alleen van QWERTY, naar AZERTY of exotischer keyboard-lay-outs, maar kan je ook individuele sneltoetsen herprogrammeren. Nemeio belooft 40 standaard shortcuts met pictogrammen als vervanging van CTRL-ALT-nog-iets combinaties.

Tech-site The Verge probeerde een prototype en was enthousiast ondanks de ietwat traag responsieve toetsen die je best hard moet indrukken, maar ziet meer marktpotentieel voor Nemeio dan voor eerdere vergelijke gesmoorde toetsenbord-innovaties als de Switchblade voor spelcomputers in 2011. De belangrijkste reden om af te zien van een Nemeio lijkt de prijs, die tussen de € 300 en 500 moet gaan liggen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven