Nieuws
SafeDrivePod

Gadget: Veilig rijden met SafeDrivePod

Vodafone lanceerde medio juli een app die werkt als veiligheidsslot voor de mobiele telefoon. Deze zogenoemde SafeDrivePod blokkeert gewoon bellen met en de tekstfuncties van de smartphone tijdens het rijden van 10 km/h of harder in de auto; op de fiets vanaf 7 km/h.

Alleen navigatie en handsfree bellen zijn nog beschikbaar. Het slot springt open zodra de gebruiker langer dan 20 seconden stilstaat.

Ouders en werkgevers kunnen het belgedrag van hun kinderen en personeel tijdens het rijden ook in de gaten houden met de app; wordt het telefoonslot omzeild, dan ontvangen zij een e-mail.

Voor bedrijven was de app al langer beschikbaar, maar nu is deze dus ook voor particulieren verkrijgbaar, mits zij Vodafone-klant zijn.

Om de app te kunnen gebruiken, dient een kleine zender op het dashboard van de auto of onder het fietszadel te worden geplaatst. Deze maakt vervolgens verbinding met de smartphone die geblokkeerd dient te worden.

De app plus zender kosten € 2/ maand, of eenmalig € 55.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven