Nieuws

Gadget: Vervlogen tijden herleven

Marianne Pinckaers |
Gadgets

Voordat Microsoft en Sony ons leven verrijkten met gelikte grafische hoogstandjes en virtuele werelden met levensechte explosies en geluiden, was er de Commodore 64. Wie terugverlangt naar deze vervlogen tijden, kan het hart nu ophalen aan THEC64 mini.

Deze spelcomputer heeft het nostalgische uiterlijk van de oorspronkelijke Commodore 64 – overigens in eerste instantie een desktopcomputer en geen console – behouden, al is hij kleiner dan het origineel. De vertrouwde joysticks werken nog steeds met een kabel, al gaat het nu om een usb-aansluiting. Het toetsenbord op THEC64 mini is puur decoratie; indien nodig kan je een toetsenbord koppelen, of het pop-up toetsenbord op het scherm gebruiken. Op THEC64 mini zijn al – uiteraard – 64 originele spellen geïnstalleerd. Staat je favoriet er niet tussen? Dan kun je deze desnoods zelf programmeren in BASIC, de programmeertaal waarmee de oorspronkelijke Commodore 64 ook werkte.

THEC64 mini is te koop voor ongeveer € 80. (MP)

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven