Gadget: Walkietalkie signaal als internetverbinding | Technisch Weekblad
Nieuws

Gadget: Walkietalkie signaal als internetverbinding

Het Canadese bedrijf Sonnet heeft via crowdfundingwebsite Indiegogo 1.331 % van het gevraagde bedrag opgehaald voor hun Sonnet, een apparaat dat het mogelijk maakt om ook mobiel bereikbaar te blijven in meer afgelegen gebieden.

Het kastje fungeert als zogenoemd mesh-netwerk. In een mesh-netwerk is een apparaat zowel een ontvanger als een zender van een signaal. Sonnet gebruikt hiervoor radiogolven, vergelijkbaar met walkietalkies. Hierdoor kun je met je smartphone – zelfs zonder internetverbinding – toch tekst, video, gesproken berichten, of gps-posities versturen naar vrienden die hun mobiel aan hetzelfde mesh-netwerk van Sonnet hebben verbonden, mits jullie je beide binnen een afstand van 5 km van elkaar bevinden. Die afstand kan vergroot worden naar maximaal 80 km door meer Sonnet-apparaten aan het netwerk te verbinden.

Uiteraard presenteert het bedrijf een bijbehorende app, met een eigen berichtensysteem, meegeleverde (offline) kaarten en een sos-knop om snel een noodsignaal te versturen naar alle verbonden apparaten in de omgeving.