Nieuws

Gadget: Wervelwind uit je beeldscherm

Mischa Brendel |
Gadgets

Terwijl Pathé de 4d-ervaring nu naar de bioscoopzalen brengt, probeert Whirlwind FX hetzelfde te doen voor de woonkamer met zijn Vortx.

Dit kastje, momenteel alleen nog een Kickstarterproject, belooft effecten als wind en zelfs vuur op je computerbeeldscherm voelbaar te maken. Hopelijk tot op zekere hoogte dan, want de voorbeelden liegen er niet om: rondvliegende kogels en drakenvuur.

De kracht van Vortx zit in de brede toepasbaarheid, want het gaat niet om games en films die speciaal geschikt zijn gemaakt om samen te werken met het kastje vol special effects. Dankzij slimme algoritmes zet de Vortx-software volgens de makers effecten op het beeldscherm in real-time om in (warme) luchtstromen, variërend van een briesje tot een heuse storm.

De kastjes zijn eenvoudig op een computer of televisie aan te sluiten en bevatten instelbare ledverlichting ter decoratie. Snelle investeerders hebben de Vortx in februari 2018 voor zo’n € 90 op de deurmat liggen. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven