Nieuws

Gadgets: Hogere horlogekunde

De afgelopen week was Genève het toneel van de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), zeg maar de beurs voor horlogeboeren. Het leverde genoeg speeltjes op voor de allerrijksten.

We vinden er voornamelijk mechanische uurwerken, want ofschoon nauwkeuriger een ontzettend veel goedkoper dan een mechanisch uurwerk, geeft een quartz-horloge de drager geen enkele status. En laat dat, samen met de esthetiek, nu net zijn waar het om draait in het hogere segment.

In dit segment – met prijzen van vier tot zeven cijfers – proberen de topfabrikanten elkaar af te troeven met complicaties (chronograaf, maanstandweergave, eeuwigdurende kalender, etc.) en materialen.

Een indrukwekkend voorbeeld is de Royal Oak Concept Supersonnerie (zie foto) van Audemars Piguet, die voor een duizelingwekkende € 800.000 de jouwe is. Als je geduld hebt, want het kost de Zwitsers twee jaar om de gelimiteerde oplage van vijftig exemplaren te maken. Grootste bijzonderheid van dit kloeke, titanium horloge: de miniatuurgong, die elke minuut slaat. Beluister het prachtige, delicate geluid in het filmpje hieronder.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW