Nieuws
kolencentrale, warmteopslag

Gemuteerde kolencentrales

Kolencentrales zijn om te bouwen tot thermische accu’s met gesmolten zout als opslagmedium. Dit stelt dr. Karsten Lemmer van het Duitse DLR.

‘Thermische energie biedt de mogelijkheid om het ideale energieopslagmiddel te zijn op GWh-schaal.’ Om het daadwerkelijke potentieel hiervan te onderzoeken, wordt er momenteel op een elektriciteitscentrale in het Rijnlands district een warmteopslagcentrale gebouwd. Doel van deze constructie is om de opslag van thermische energie in vloeibaar zout te onderwerpen aan uitgebreide praktijktests. Mocht deze wijze van energieopslag, die in deze TESIS (Test Facility for Thermal Energy Storage in Molten Salt) getest wordt, succesvol blijken, dan is het afbreken van deze kolencentrales niet nodig: de bestaande infrastructuur blijft en alleen de toevoer van grondstoffen en de opslagfaciliteiten veranderen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven