Nieuws
Vloeistofgekoelde of -verwarmde ergonomische bureaustoel

Gepersonaliseerde airco

Teake Zuidema |
Gadgets, Maritiem & Offshore

Het Center for the Built Environment presenteerde op een ARPA-E-conferentie een gepersonaliseerd verwarmings- en koelingssysteem.

ARPA-E is een tak van het Amerikaanse militaire technologie-instituut DARPA. Het gaat om een voetenwarmer voor onder het bureau, een polswarmer, een verwarmde computermuis, een eenvoudige bureauventilator, verwarmende inlegzolen en een vloeistofgekoelde of -verwarmde ergonomische bureaustoel. Alleen al de bureaustoel leverde bij een experiment in een kantoor met 25 mensen een besparing op van 60 % op de kosten van airco en verwarming.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven