Nieuws

Gouden opvolger Hubble

Je zal maar de James Webb Space Telescope zijn. Dan wacht je de schier onmogelijke taak in de voetsporen te treden van de Hubble Space Telescope, het instrument dat een hele wetenschapsdiscipline voorgoed heeft veranderd. 

Maar er is hoop voor de JWST, want onder andere op het gebied van spiegelgrootte overvleugelt hij Hubble overtuigend: 6,5 m versus 2,3 m. Dit stelt de JWST in staat 13,5 miljard jaar in het verleden te kijken, naar de dageraad van ons heelal.

Hier controleert men twee van JWST’s achttien hexagonale spiegelsegmenten van beryllium. Op de linker­spiegel is de goudcoating al aangebracht. De achttien segmenten zullen in 2018 in opgevouwen toestand aan boord van een Ariane  5 de ruimte in worden geschoten.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven