Nieuws

Grenzenloze ingenieurs

KiviNiria richt naar analogie van Artsen Zonder Grenzen een vakafdeling Ingenieurs Zonder Grenzen op. Dit moet een platform worden voor ingenieurs en studenten die zich (willen) inzetten voor ontwikkelingssamenwerking. De afdeling wil als expertpool voor ontwikkelingsorganisaties fungeren, maar zal in eerste instantie niet zelf projecten aannemen.

De oprichting geschiedt in samenwerking met de Werkgroep Ontwikkelingstechnieken (WOT) van de Universiteit Twente, en met De Civiel Ingenieur, een vereniging die met technische kennis kleinschalige, niet-commerciële organisaties ondersteunt die charitatieve projecten in het buitenland uitvoeren. Andere ingenieursverenigingen of organisaties die zich vanuit een ingenieursachtergrond inzetten voor ontwikkelingssamenwerking kunnen partner worden van de nieuwe vakafdeling.

Ingenieurs Zonder Grenzen presenteert zich op 27 april tijdens een bijeenkomst in het KiviNiria-gebouw in Den Haag. Daar zal de rol van kennisoverdracht bij de ontwikkeling van een land worden besproken.


www.kiviniria.nl


 

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven