Groei bij tu's blijft iets achter | Technisch Weekblad
Nieuws

Groei bij tu's blijft iets achter

Thomas van de Sandt | vrijdag 8 september 2006
Bouw & Civiele Techniek, Arbeidsmarkt & Onderwijs

Het academisch jaar is van start gegaan. Voor de TU’s weer reden om feestelijk uit te pakken en opmerkelijke cijfers te presenteren.
De TU Eindhoven presenteerde dit jaar zowel de 25.000ste afgestudeerde ingenieur als de 50.000ste beginnende student. De 25-jarige Manja van de Worp uit Eindhoven studeert af bij de faculteit bouwkunde en ontvangt 2.500 euro voor haar vervolgstudie aan de School of Architecture in Londen. De 17-jarige Joke Bek uit ’s Heerenhoek in Zeeland, die technische bedrijfskunde gaat studeren, krijgt als 50.000ste student een notebook.


Het aantal vooraanmeldingen op de TU’s stijgt, maar minder dan bij de andere universiteiten. De Universiteit Twente, waar premier Balkenende de opening van het academisch jaar opluisterde, haalt met 2,6 procent nog wel het landelijk gemiddelde. Delft en Eindhoven blijven echter met respectievelijk 2,2 en 1,4 procent groei iets achter.


In Delft valt vooral de groei van internationale masterstudenten op. De TU Delft ontvangt dit jaar zeventien procent meer MSc.-studenten uit het buitenland dan vorig jaar. Daarbij blijft het aantal Delftse bachelors dat de studie in het buitenland vervolgt nog achter, aldus ir. Hans van Luijk, de voorzitter van het college van bestuur.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!