Nieuws

'Groei bouwproductie stagneert'

De groei van de bouwproductie neemt dit jaar af. Dat concludeert althans de Rabobank op basis van eigen marktonderzoek in de bouw.

De Rabobank verwacht dat de bouwproductie dit jaar met 4,5 % groeit, terwijl die in 2017 nog op 5,5 % lag. In 2019 komt de groei uit op 4 %.

Momenteel kunnen bouwbedrijven de sterke vraag niet goed opvangen; de crisis ligt daaraan ten grondslag. De Rabobank waarschuwt voor stijgende prijzen bij onderaannemers en toeleveranciers, die kunnen leiden tot een toename in het aantal faillissementen bij middelgrote bouwbedrijven, die deze prijsstijgingen niet door kunnen rekenen. Investeren in innovatie en duurzame projecten, doen dit risico afnemen, stelt Leontien De Waal, marktanalist Bouw Rabo Real Estate Finance.

Voor de woningsbouw verwacht de Rabobank een productgroei van 5 % in 2018 en 4 % in 2019; voor de utiliteitsbouw is dit 5,5 % voor 2018, met de verwachting dat die groei in 2019 licht afneemt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven