Nieuws
MARIN Volvo Ocean 65, testbassin Wageningen

Grote golven voor klein schip

Het zeilschip van schipper Simeon Tienpont, dat meedoet aan de Volvo Ocean Race, is door MARIN getest in hun testbassin te Wageningen.

Een door het onderzoekscentrum gebouwd schaalmodel van 1 op 6 werd in dit bassin onderworpen aan hoge golven. Deze proeven geven samen met computerberekeningen en metingen aan boord van het echte schip inzicht in de extra weerstand bij zeegang. De navigator kan daarmee betere voorspellingen doen om zo snel mogelijk te kunnen varen. De 45.000 zeemijlen (83.340 km) lange Volvo Ocean Race start op 22 oktober in het Spaanse Alicante en eindigt op 20 juni in Scheveningen.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven