Nieuws

Honderden IT-specialisten nodig bij Haagse vestiging Indiaas IT-bedrijf

Mark van der Heijden |
Arbeidsmarkt & Onderwijs, ICT & Industriële Automatisering

JK Technosoft zal nog dit jaar 400 tot 500 IT-specialisten in Nederland nodig hebben. Het Indiaas IT-bedrijf opent dit najaar een kantoor in Nederland, van waaruit het over drie tot vier jaar klanten hoopt te bedienen in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat verklaarden topman Sanku Bose en directeur Abhishek Singhania, tevens oprichter en eigenaar, na een bezoek aan The Hague Business Agency, het agentschap van de gemeente Den Haag dat buitenlandse investeringen aantrekt.

Het nieuw te vestigen kantoor zal dan ook waarschijnlijk in Den Haag worden gevestigd. Als dat niet lukt, zal het bedrijf zich waarschijnlijk vestigen in Amsterdam. JK Technosoft heeft tot nu toe alleen een Europese vestiging in het Verenigd Koninkrijk. De onzekerheid rondom de brexit, de centrale ligging van Nederland en het gemak van zaken in ons land, maken dat het IT-bedrijf zijn Europese basis verhuist naar Nederland, meldt het Financieel Dagblad.

De honderden nieuwe medewerkers zullen vooral van universiteiten in Nederland of de buurlanden komen, verwacht ceo Bose. Ze worden een halfjaar intern getraind in India. In Nederland zijn meer grote Indiase IT-bedrijven actief, zoals Wipro, Tata Consultancy Services (TCS), Infosys, HCL en Tech Mahindra. 

JK Technosoft is onderdeel van JK Organisation, een groep bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken. De jaaromzet bedraagt zo'n €5 mrd en het aantal medewerkers 50.000. De basis voor dit bedrijf is meer dan een eeuw gelegd.

Abhishek Singhania, vijfde generatie binnen het concern, richtte JK Technosoft in 1993 op. Het bedrijf telt wereldwijd 1500 medewerkers en heeft een jaaromzet van 30 miljoen euro. Tot de ongeveer 120 klanten behoren ook Unilever en Specsavers.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven