Nieuws

Huisman levert hoofdkraan voor mega jack-up schip 'Voltaire'

redactie |

Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan voor het nieuwe jack-up schip van Jan De Nul. Met deze kraan is de 'Voltaire' in staat de volgende generatie offshore windturbines te installeren.

De 'Voltaire' wordt gebouwd op de werf van Cosco Shipping Heavy Industry in China. Ook de kraan wordt in China gebouwd, bij Huisman’s eigen vestiging in Xiamen, en zal op de werf worden geïnstalleerd. Dankzij het ongeëvenaarde hijsvermogen van meer dan 3.000 ton en een hijshoogte van meer dan 270 m kan dit schip de hernieuwbare energiesector helpen om een nieuwe generatie van windparken op zee te bouwen.

Nieuwe generatie turbines

De offshore windsector investeert wereldwijd in de ontwikkeling van een nieuwe generatie van offshore windturbines. Deze turbines kunnen meer dan 270 m hoog zijn en hebben wieken van 120 m lang. Hierdoor is er behoefte aan nieuwe schepen en hijskranen om deze molens te installeren. De ontwikkeling van steeds grotere kranen voor windturbine installatie door Huisman stelt Jan De Nul in staat om de grootste molens te installeren en tevens goed voorbereid te zijn op verdere ontwikkelingen in deze markt.

Grootste 'leg encircling' kraan

De 'Voltaire' wordt uitgerust met de grootste ‘leg encircling crane’ die ooit voor een windturbine installatieschip is gebouwd én zal middels een flyjib de grootste haakhoogte ter wereld krijgen. 

Voor Huisman is dit het tweede project op rij voor Jan De Nul. In 2018 ontving het Schiedamse bedrijf een order voor de levering van ’s werelds grootste monopile gripper voor windturbine installatieschip 'Vol au vent'. Deze order zal de komende maanden opgeleverd worden.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven