Nieuws

Gadget: Hydropaneel wint water uit de lucht

Teake Zuidema |
Energie, Gadgets

Zero Mass Water presenteerde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas het hydropaneel Source dat met behulp van zonlicht water uit de lucht haalt. Uitvinder Cody Friesen ontwikkelde een nanomateriaal dat als een soort spons water uit de lucht absorbeert.

Het materiaal wordt vervolgens opgewarmd met warmte die geleverd wordt door een thermisch zonnepaneel. Bij de afkoeling staat het dan het water af, dat verzameld wordt in een container waarin het water op smaak wordt gebracht met mineralen.

Een pv-paneel levert de stroom die nodig is voor een pomp, de elektronica en voor een ventilator die de lucht door het waterabsorberende paneel blaast. Friesen zegt dat het systeem belangrijk is voor mensen die ergens wonen waar geen goed drinkwater beschikbaar is. De kosten vallen niet mee: een systeem dat 5 tot 10 l water per dag produceert, kost ongeveer € 4.000.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven