Nieuws
ICT

ICT-tekort blijft groeien

Het tekort aan ICT’ers groeit nog altijd. Al sinds 2017 is er meer vraag naar personeel in deze branche dan dat werkzoekenden zich aanbieden. Dit meldt het UWV.

Vooral hoogopgeleide ICT’ers met specifieke kennis zijn in trek, zo meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het gaat dan specifiek om softwareontwikkelaars in specifieke toepassingen en talen, testers, database-beheerders en -analisten, ICT-architecten en beveiligingsspecialisten.

Intussen zijn zeven op de tien vacatures in de ICT volgens werkgevers moeilijk te vullen, waarbij drie op de vier werkgevers stellen dat een gebrek aan vakkennis onder sollicitanten de oorzaak is waarom deze vacatures niet gevuld kunnen worden. Dit komt volgens Freek Kalkhoven, arbeidsmarktadviseur bij UWV, omdat ICT’ers hun kennis moeten bijhouden in een snel veranderende markt. ‘Voor werkzoekende ICT’ers met verouderde kennis en vaardigheden is het dan ook lastig om aan het werk te komen.’

Nederland telt momenteel circa 370.000 ICT’ers.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven