Nieuws

IHC start met getijdenenergie

Thomas van de Sandt |
Energie, Maritiem & Offshore

IHC Merwede gaat zich serieus richten op getijdenenergie. Het scheepsbouw- en offshorebedrijf nam 30 mei de zogenoemde wave rotor technologie over van duurzame-energiespecialist Ecofys en richtte het bedrijfsonderdeel Tidal Energy op.

De wave rotor turbine heeft in tegenstelling tot de meeste getijdenturbines een verticale as. Ecofys heeft met een 30 kW demonstratiemodel in de Westerschelde de technische haalbaarheid van het ontwerp aangetoond, waarna het bedrijf OceanMill er commercieel mee aan de slag ging. IHC Merwede neemt nu alle patenten over en hoopt het systeem succesvol op de markt te brengen. Het bedrijf voorziet een aanzienlijke groei in de markt voor getijdenenergie in zowel Europa, Noord-Amerika als in Azië.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven