Nieuws

In beeld: Vervanging vizierschuif stuwcomplex

Hilde de Laat |
Watermanagement, Werktuigbouw

De noordelijke vizierschuif in Amerongen is vervangen. Bekijk hieronder de video met een timelapse-video van de operatie. 

De schuif in Amerongen, die eind juli werd vervangen, is de eerste in een reeks van zes schuiven in de Nederrijn en de Lek die worden vervangen op de stuwcomplexen in Driel, Amerongen en Hagestein. In onderstaand filmpje is de verwijdering van de oude vizierschuif zichtbaar, waarna de nieuwe schuif op zijn plaats wordt gehesen. Een tijdelijk keermiddel moet de functie van de schuif tijdens de vervanging overnemen.

Elke vizierschuif heeft een gewicht van 270 ton, een diameter van 48 m en een hoogte van 9 m. Medio 2019 moet het project afgerond zijn. Voor die tijd worden ook de technische installaties, de beweegbare delen en de betonconstructies aangepakt.

Ook de bouw van een bedieningsgebouw in Amerongen, die het gehele stuwcomplex zal aansturen, hoort bij het project.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven