Nieuws

India wil eigen ruimtestation lanceren

Na de eerste Indiase bemande ruimtevlucht, die gepland staat voor 2022, wil het Aziatische land gaan werken aan een ruimtestation.

Het Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO denkt (na goedkeuring) ongeveer vijf tot zeven jaar nodig te hebben om het ruimtestation te realiseren. Het plan is om een kleine module op 300-400 km hoogte in een baan om de aarde te brengen. Twee tot drie bemanningsleden zullen er tot zeven dagen per keer doorbrengen om experimenten uit te voeren in microzwaartekracht.

ISRO heeft aangetoond met een klein budget grote ruimtemissies te kunnen realiseren. Ze zonden in 2014 voor $ 74 miljoen een ruimtevaartuig naar Mars. Nasa’s marsmissie, die rond dezelfde tijd plaatsvond kostte $ 671 miljoen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven