Nieuws
Tacitusbrug

Ingenieursbureaus kort

Kort nieuws over de ingenieursbureaus.

Fugro vervangt de huidige onderzeese 33 kV-hoogspanningskabel met een schijnbaar vermogen van 10.000 kVA tussen het Australische Kangaroo Island en Fleurieu Peninsula, met een gewicht van 600 ton, voor een nieuwe 33 kV-kabel met een schijnbaar vermogen van 20.000 kVA. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau ontwerpt de 15 km lange kabel, die Kangaroo Island koppelt met de deelstaat Zuid-Australië, en installeert deze vervolgens met zijn schip REM Etive. De nieuwe kabel moet medio 2018 operationeel zijn.

In opdracht van de NAM zal Witteveen+Bos gaan kijken hoe onderzoek naar aardbevingsschade aan huizen beter kan. Eerder stelde het vast dat 111 aardbevingsschadeclaims uit het Drentse Emmen terecht waren afgewezen, wat het advies- en ingenieursbureau op veel kritiek kwam te staan, onder meer van wetenschappers. Projectleider Theo Salet ziet nu graag een symposium waarop deskundigen informatie uitwisselen: ‘Er is zoveel geschreven over deze problematiek, dat ik hoop dat mensen ons willen wijzen op dingen die we mogelijk over het hoofd hebben gezien’, zo meldde hij aan RTV Drenthe.

Voor de Amerikahaven in Amsterdam ontwerpt Iv-Infra een nieuwe afmeervoorziening voor zeeschepen en binnenvaartschepen. Het ontwerp van de afmeer-voorziening, die de capaciteit van de Amerikahaven moet vergroten, bestaat uit twee afmeerpalen, met elk een diameter van 142,2 cm met fenderschotten (schokdempende wanden) en twee boldervoorzieningen. Die laatste voorzieningen bestaan elk uit twee bolderpalen (ook bekend als meerpalen). Het werk is inmiddels gegund aan De Klerk; Iv-Infra verzorgt de directievoering en het toezicht op de uitvoering.

Mammoet-Starneth is van de bouw van het New York Wheel afgehaald. De Nederlandse joint venture van hijsbedrijf Mammoet en het advies- en ingenieursbureau Starneth uit Enschede zou volgens DNAinfo, een lokale nieuwssite in New York, volgens de opdrachtgever verschillende ontwerp- en bouwdeadlines van wat het grootste reuzenrad ter wereld moet worden, niet hebben gehaald. DNAinfo baseert zich hierbij op rechtbankdocumenten. Er liepen al langer conflicten tussen opdrachtgever New York Wheel en Mammoet-Starneth. Bij de bouw van het rad was een opdrachtsom van omgerekend circa € 506 miljoen gemoeid.

Managing Contractor, een joint venture van Royal HaskoningDHV en Arup, heeft de renovatie van de ruim 1 km lange Tacitusbrug afgerond. De renovatie heeft de levensduur van de veertig jaar oude tuibrug over de Waal in de A50 bij Ewijk met minimaal 30 jaar verlengd. De renovatie was nodig, vanwege de toenemende verkeersbelasting in de afgelopen jaren. De vier tuien van de Tacitusbrug zijn vervangen en de brug werd 1,2 m opgevijzeld.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven