Nieuws

Ingenieursbureaus kort

redactie |
Ingenieursbureaus

Kort nieuws over de ingenieursbureaus.

Arcadis gaat, als deel van een consortium onder leiding van Foster + Partners, het architectuurontwerp voor een transportnetwerk voor de Saoedi-Arabische stad Djedda maken. Het ontwerp omvat de ontwikkelingsplannen voor de metro, de veerdienst en het busnetwerk, evenals diensten voor fietsers. In het ontwerp moet, zo laat Arcadis weten, het lokale klimaat duidelijk belicht worden. Het transportnetwerk moet de inwoners van Djedda mobieler maken: momenteel woont slechts 12 % van de inwoners van de stad op maximaal tien minuten lopen van het OV.

OVG Real Estate heeft met kantoorgebouw The Edge op de Amsterdamse Zuidas de prestigieuze Sustainable Leadership Award in de wacht gesleept. De prijs is ook een overwinning voor ingenieursbureaus als Deerns (installatietechniek) en Tauw (landgebruik en ecologie) die bij het ontwerp en de bouw van het pand betrokken waren. Het kantoorgebouw, waarin Deloitte en AKD hun intrek hebben genomen, is onder meer uitgerust met de nieuwste generatie led-
verlichting van Philips, met bewegingssensoren en ‘coded light’ om de lichtsterkte naar wens in te stellen. Buiten zijn ecologische maatregelen bedacht als een groene gevel en eiken kolommen met gaten voor bijen en nestkasten voor de huismus en de gierzwaluw.

Arcadis, Movares, Grontmij en Verebus gaan voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwerpvoorschriften opstellen voor het ombouwen van het huidige ATB-spoor­beveiligingssysteem naar het nieuwe Europese ERTMS-systeem. De komende jaren wordt een groot aantal baanvakken uitgerust met ERTMS en het ministerie wil daar goed op voorbereid zijn. De ontwerpvoorschriften van de ingenieursbureaus worden getest in een ‘dry run’ op onder andere het baanvak Kijfhoek-
Belgische grens.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven