Nieuws

Inkijkje in Zuid-Koreaanse hightech

In NRC neemt tech-redacteur Marc Hijink de Zuid-Koreaanse hightech-sector onder de loep in een mooie serie artikelen. Bij Samsung kopen ze lithografiemachines van € 100 miljoen per stuk van ASML. Zuid-Korea is daarmee goed voor 40 % van de omzet van het Veldhovense bedrijf.

We bezoeken de ingenieuze, maar sfeerloze smart city Pangyo, waar een ondergronds buizenstelsel het afval uit de woningen ‘zuigt’ en kruispunten volhangen met sensoren. In een andere smart city, Pangyo, is de maximumsnelheid verlaagd tot 25 km/h om experimenten met zelfrijdende auto’s mogelijk te maken. Zuid Korea hoopt de wereldwijde leider op het gebied van autonome voertuigen te worden, waarbij als voordeel geldt dat 80 % van de bevolking in auto’s van hetzelfde merk (Hyundai) rijdt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven