Innovatie staalplaat kost tijd en geld | Technisch Weekblad
Nieuws

Innovatie staalplaat kost tijd en geld

Corus heeft een verbeterd type voorgelakte staalplaat voor daken gevelbekleding ontwikkeld. Een bescheiden verbetering die vier jaar in beslag nam.

IJmuiden – Corus Color heeft onlangs Colorcoat HPS200, voorgelakte staalplaat voor dak en gevelbekleding, op de markt gebracht. Het gaat zonder onderhoud dertig jaar mee – vijf jaar langer dan zijn voorganger – en scoort qua milieuaspecten beter dan zijn voorganger. HPS200 is bestemd voor de Europese markt en standaard in 29 kleuren te leveren. Colorcoat HPS200 bestaat uit een staalplaat van 0,6 à 0,7 millimeter met een zinkaluminiumlaag, en daarbovenop een grondverf en een lakverf. Deze toplaag heeft een dikte van 200 micrometer (0,2 millimeter). Het betreft een incrementele innovatie, een verder ontwikkeling van een product waarvan de basis is gelegd in de jaren zeventig. Het kost niettemin vier jaar en enkele honderdduizenden euro’s om zo’n relatief bescheiden verbetering tot stand te brengen.

Zo’n innovatieproces heeft de vorm van een trechter aldus Peter Vreede, manager product market development bij Corus Colors.

 ‘Het begint met een groot aantal ideeën, waarvan slechts enkele daadwerkelijk een product opleveren. Je gaat steeds nauwkeuriger kijken, want met elke stap lopen de kosten op. Hoe eerder onbruikbare ideeën kunnen worden afgeblazen, des te beter.

 

Testlijnen

Zo’n proces kent vier fasen. De eerste, de conceptontwikkeling, duurt slechts enkele dagen. Dan passeren alle ideeën voor innovaties de revue en worden de meeste meteen verworpen. In de tweede, twee maanden durende fase worden de overgebleven ideeën nauwkeuriger bekeken, met name op zakelijke randvoorwaarden. De volgende fase is die van verdere ontwikkeling en verbetering; er worden experimenten gedaan op testlijnen. Het product wordt een aantal uren geproduceerd. Dan moet onder andere blijken of het robuust te produceren valt. De vierde fase betreft de marktintroductie. De twee belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de voorganger van HPS200 betreffen de aluminiumzinklaag – deze is iets dikker – en de uv-bestendigheid van de toplaag. Door deze verbeteringen gaat het product dertig in plaats van 25 jaar mee. De polymeerverf voor de topcoating bevat verder geen zware metalen meer, en de phtalaten (weekmakers) zijn vervangen door een voor het milieu minder schadelijke soort.

De reden voor de ogenschijnlijk lange duur voor het realiseren van een dergelijke incrementele innovatie zit volgens Vreede met name in het testen van het product. ‘Dat duurt altijd langer dan je denkt.’ Verder zijn er lange contractonderhandelingen vooraf gegaan aan het bij elkaar brengen van de beide verfleveranciers, met name over geheimhoudingsclausules, die de kwaliteit van de toplaag moesten verbeteren. Toen dat eenmaal geregeld was, is dat verder heel goed gegaan, aldus Vreede.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!