Nieuws

Tip: Intelligent design door de mens

Gerald Schut |
Life Sciences, Onderzoek & R&D

Hoe synthetische biologie de wereld op zijn kop zal zetten weten we nog niet, maar dát ons leven er radicaal door zullen veranderen staat vast. In een speciale aflevering van de zijn Technology Quarterly schuwt weekblad The Economist grote woorden niet.

De ontluikende mogelijkheid om genen vanuit het niets zelf te componeren, alsof je letters in een tekstbewerkingsprogramma invoert, biedt grenzeloze mogelijkheden, die al verkend worden in industriële processen en farmaceutica. Straks zijn gebouwen van synthetisch hout niet langer louter denkbeeldig om van supermensen nog maar te zwijgen.

The Economist vergelijkt de ontbolsterende transformatie met drie voorgaande grote veranderingen in de leefwereld van de mens: de toepassing van fossiele brandstoffen, de mondialisering van ecosystemen door menselijk handelen en de domesticatie van dieren en gewassen. Ieder van deze gamechangers zal worden versterkt. Het grote is verschil met de voorgangers is dat we die alleen terugkijkend kunnen onderscheiden; de komende transformatie is van tevoren niet te missen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven