Nieuws

CBS: Mitsubishi Outlander populairste hybride

©

Begin 2016 werd één op de veertig auto’s in Nederland geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven, dat blijkt uit de cijfers die het CBS vorige week publiceerde. Dit aantal is met een derde gestegen ten opzichte van een jaar eerder: in 2015 zijn bijna 211.000 (gedeeltelijk) elektrische auto’s verkocht, ten opzichte van ruim 155.000 in 2014.

Japanse ruimtetelescoop Hitomi kapot

©

Het Japanse ruimteagentschap JAXA heeft haar ruimtetelescoop Hitomi gisteren opgegeven. Hoewel de telescoop de eerste vijf weken na lancering uitstekend functioneerde, heeft hij onherstelbare schade opgelopen door een fout in de sensoren.

LHC als neerslagmeter

©

De LHC kan behalve als deeltjesversneller wellicht ook ingezet worden als neerslagmeter, zo opperde de Delftse onderzoeker Rolf Hut op 19 april in Wenen tijdens een internationale bijeenkomst voor geowetenschappers.

Spoorbrug gaat oversteken

©

Het blauwe gevaarte staat al maanden klaar langs de snelweg bij Muiderberg, maar in de nacht van 6 op 7 mei moet het gaan gebeuren. De onderaannemer schuift dan de nieuwe spoorbrug van 255 m lang en 55 m hoog over de A1.

E-skin monitort lichaamsfuncties

©

Onderzoekers van de University of Tokyo hebben een extreem dunne laag ontwikkeld, die in combinatie met PLEDs (polymer light emitting diodes) en organische fotodetectoren medische informatie zoals hartslag en zuurstofgehalte in het bloed kan weergeven.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!