Nieuws

Uit de hand lopen ‘hoeft niet’

©

Wat is er terechtgekomen van de ideeën en innovaties van 22 jaar geleden? In het derde deel van 1000x TW een rekenmodel dat fraude in de bouw tegen zou gaan, jaren voordat de Bouwfraude aan de orde was.

Brug te ver

©

Deel twee in onze serie terugblikken op 22 jaar innovaties in TW: de langste hangbrug ter wereld, die nooit werd gerealiseerd.

Afvalwater bierbrouwerij produceert koolstof Premium

bierbrouwerij, onttrekken koolstof uit afvalwater

© University of Colorado

Bij het brouwen van bier komen niet alleen grote hoeveelheden afvalwater vrij, het afvalwater is bovendien zo vervuild dat een kostbare zuiveringsstap noodzakelijk is voordat lozing op het riool is toegestaan. De Amerikaanse University of Colorado in Denver heeft nu een techniek ontwikkeld om uit het afvalwater bruikbaar koolstof te onttrekken, wat tevens leidt tot een reiniging van het afvalwater.

Lexus presenteert ‘kinetisch stoelconcept’

lexus, Kinetic Seat Concept

© Rob van Ginneken

De stoelen in een moderne auto maken een relatief groot deel uit van de totaalprijs, en ontwikkelen zich voortdurend. Lexus presenteerde vorige week op de autosalon van Parijs onder de naam Kinetic Seat Concept een totaal nieuwe benadering van de autostoel. TW was erbij en hoorde Takeaki Kato, de hoofdingenieur van het Japanse merk, tijdens de presentatie zeggen dat Lexus hiermee mikt op automatisch rijdende auto’s.

Deel deze pagina
1000x TW

TW viert haar duizendste editie! Wat is er terechtgekomen van de ideeën en innovaties van 20 jaar geleden?

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven