Nieuws

Forse CO2-besparing dankzij 'just in time' varen

Als het havenbedrijf zeeschepen in de laatste twaalf uur voor aankomst op de hoogte houdt wanneer hun ligplaats beschikbaar is, kunnen zij hun vaarsnelheid hierop aanpassen. Vaart verminderen om 'just in time' aan te komen leidt tot een substantiële besparing van brandstof en schadelijke emissies, blijkt uit onderzoek van de Rotterdamse haven en TNO.

NASA Space Apps Challenge landt op campus

In hotel Drienerburght is aankomend weekend de Space Apps Challenge, een wereldwijd initiatief van NASA. In 24 uur tijd zetten verschillende teams lucht- en ruimtevaartprojecten op. Space Society Twente tekent voor de organisatie.

Robots spelen belangrijke rol bij tegengaan voedselverspilling

De foodsector heeft een relatief lage robotdichtheid, maar is sinds 2016 aan een inhaalslag bezig. Dit komt volgens ABN AMRO vooral door de opkomst van big data en kunstmatige intelligentie. Robots kunnen producten sneller traceren, ketens verkorten en hierdoor ook een grote rol spelen bij het terugdringen van voedselverspilling. Een groot deel van deze verspilling

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven