Nieuws

Asbest Otapan verwijderd

Op wat hechtgebonden plaatmateriaal na is de omstreden zwaveltanker Otapan volledig gestript van asbest. Tijdens de kleine brand afgelopen zaterdag op het voormalige zeeschip was de sanering al afgerond.

TU/e kiest toppers

Op 20 juni zijn aan de TU/e de prijzen uitgereikt voor het beste onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd door afstudeerders, ontwerpers en promovendi aan de Eindhovense universiteit.

Brute rekenkracht op bestelling

Zowel Nvidia als AMD staan op het punt een techniek te lanceren die het mogelijk moet maken in laptops met twee grafische processoren – één op een grafische kaart, de ander op de chip geïntegreerd – on-the-fly te schakelen tussen deze twee.

Duitsland bouwt aardwarmte-wkk

Duitsland neemt dit najaar de eerste industriële wkk-installatie in gebruik die draait op aardwarmte. In Landau test Geox GmbH momenteel met het pompen van grondwater van en naar drie kilometer diepte.

TU Delft start met nieuwe opleiding BioProduct Design

De TU Delft biedt vanaf september de nieuwe post-Master ontwerpopleiding BioProduct Design aan. Deze opleiding is gericht op studenten die na hun master meer zien in een industriële carrière dan in een promotieproject. Hiermee hoopt de TU Delft een brug te slaan tussen de universitaire en industriële, toepassingsgerichte wereld.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven