Nieuws

Scheepsbouw wil elke techneut binnenhalen

De wereldeconomie zit in de lift, dankzij China en India. Het transport over zee groeit de komende tien jaar met 35 procent. Kortom, scheepsbouwers hebben de handen vol aan de bouw van nieuwe specialistische schepen. Maar daarvoor zijn wel heel veel nieuwe ingenieurs nodig.

Rotterdam kan koolstofdioxide-uitstoot halveren

Rotterdam kan koolstofdioxide binnen vijf tot tien jaar grootschalig en kostendekkend afvangen en opslaan, stelt een rapport van DCMR Milieudienst Rijnmond. Het Rijnmondgebied zou zo in 2025 een halvering van de uitstoot kunnen halen.

Nederlands eerste 25 kV-spoorlijn

De Betuweroute, die vandaag officieel in gebruik wordt genomen, is de eerste spoorlijn in Nederland met 25.000 V wisselspanning. Hij valt vooral op door zijn afwijkende bovenleidingsysteem.

Amsterdam opent incubator voor duurzame energie

In het bedrijvengebouw New Energy Docks in Amsterdam Noord moeten kennis en ondernemerschap op het gebied van duurzame energie bij elkaar komen. Afgelopen maandag opende de Amsterdamse burgemeester Job Cohen deze incubator (‘broedmachine’) waar jonge bedrijven zich kunnen ontwikkelen.

Omzetstijging twee keer zo groot als in 2005

Het jaar 2006 was voor de Nederlandse ingenieursbureaus beter dan 2005, met gemiddeld een forse omzetstijging en een verbeterde winstmarge. Paul Oortwijn, directeur van Onri, verwacht dat het jaar 2007 nog beter zal uitpakken. Er is volgens hem meer aan de hand dan alleen een periode van economische hoogconjunctuur.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven