Nieuws

Het nieuwe licht

Gaan led’s op den duur gloeilampen en gasontladingslampen volledig vervangen? Weinig kans. ‘Zelfs de kooldraadlamp wordt weer gemaakt.’

Fugro heeft het tij mee

Fugro draait als nooit tevoren. Neerlands grootste ingenieursbureau behaalde in de eerste zes maanden een recordwinst van 32 miljoen euro.

Bodemvervuiling zichtbaar door EVS

Tauw past sinds kort een Amerikaans computermodel toe, waarmee partijen snel en nauwkeurig bodemvervuiling zichtbaar kunnen maken. Tauw gebruikt het 3Dmodel bij een sanering in Nijmegen.

WL Delft voorspelt hoogwater Engeland

Elk jaar worden Engeland en Wales getroffen door zo’n vijfhonderd grote en kleine overstromingen. Waarschuwingen voor naderend hoogwater zijn onderdeel van het dagelijkse weerbericht. Op 1 september nemen drie regio’s een Nederlands systeem in gebruik om overstromingen beter en eerder te kunnen voorspellen.

De metro die nooit afkwam

Over enkele weken begint op het Damrak het afzinken van de betonnen startschacht voor de tunnelboor machines van de Noord/Zuidlijn. Ook in de jaren zeventig werkten de aannemers al met het afzinken van caissons voor de Oostlijn. Na de Noord/Zuidlijn (2012) zal het overigens nog jaren duren voordat het metronet helemaal voltooid is.

Platenzaagmachines

Iedereen kent ze wel: de verticale platenzaagmachines in bouwmarkten. Daarmee kun je houten platen, die op standaardmaten in rekken staan opgesteld, op maat laten zagen. Vaak zal dat een machine van Elcon uit Leimuiden zijn.

Tussen viool en oor zit de zaal

Op veel plaatsen in Nederland verrijzen nieuwe of gerenoveerde theater- en concertzalen. De akoestische kwaliteiten van die nieuwe zalen krijgen alle aandacht in het ontwerp. Zoals bij de verbouwde zaal van de Haarlemse Philharmonie.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven