Nieuws

Opinie; Energiebesparing wordt nog maar mondjesmaat toegepast

Politici moeten de besluiteloosheid stoppen en beleid ontwikkelen dat gasverbruik vermindert en tegelijkertijd schone kolencentrales, kernenergie, windmolens en zonnecellen een goed toekomstperspectief biedt. Bovendien moeten zij zich hard maken voor technologische energiebesparende innovaties. Dat meent Jasper van Alten van ingenieursvereniging KiviNiria, aan de vooravond van het jaarcongres ‘Smart Energy Mix’.

Geen drukverlies met slimme watermeter

Een innovatieve watermeter heeft afgelopen week de 2006 International Aquatech Innovation Award gewonnen. Bijzonder is, dat het meetinstrument tijdens het meten niet de stroom water verstoort, zodat het ook in staat is om het debiet van vloeistoffen met opgeloste deeltjes te meten.

Robodock-festival is zinnenprikkelend

Robotmuzikanten, een bewegend klimrek van haspels, een theatrale hindernisbaan en overal het licht, de warmte en de geur van vuur… Op het Robodock-festival is weinig high-tech te vinden, maar de techniek prikkelt wel alle zintuigen.

Zweven voor je studie

Gewichtsloos zweven in een vliegtuig als onderdeel van je studie: Vier Delftse studenten testten de afgelopen week hun uitrolbare satellietantenne tijdens een parabolische vlucht van de Esa boven Bordeaux.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven