Nieuws

‘Kans op dijkdoorbraak ligt op sommig plekken rond eens in de honderd jaar’

Op papier is het Nederlandse polderland zeer veilig; de kans op overstroming bedraagt eens in de 125.000 jaar. Dat valt in de praktijk vies tegen. Vooral het verschijnsel onderloopsheid, waarbij water onder de dijk door de polder inloopt, is gevaarlijk. En van slechts de helft van de waterkeringen weten we zeker dat ze voldoen. Rijkswaterstaat heeft de risico’s in kaart gebracht. ‘De vraag is of de staatssecretaris de boodschap hard durft te brengen. Dan moet ze er wel bij zeggen welke maatregelen ze wil nemen, want het is best op te lossen’, zegt hoogleraar waterbouwkunde Han Vrijling.

SRON wil ruimtemissies

De Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON) heeft plannen voor de bouw van een satelliet voor astrofysisch ruimteonderzoek, een bijdrage aan de ESA Marsmissie ExoMars en voor een nieuw instrument voor bestudering van de troposfeer. Dit staat in het SRON-jaarverslag 2005 dat binnenkort verschijnt.

Sasol organiseert Fischer-Tropsch-race

Het Zuid-Afrikaanse petrochemieconcern Sasol houdt de komende zes weken een autorace van Sasolburg in Zuid-Afrika naar Doha in Qatar. Een van de deelnemende auto’s rijdt enkel op diesel uit Sasol’s Zuid-Afrikaanse gas-to-liquid installatie.

Polymeren geleiden beter

De beweeglijkheid van elektrische ladingen in bepaalde soorten polymeren is zo goed, dat ze die van conventionele halfgeleiders benaderen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven