Nieuws

‘Trondheim technologiehoofdstad’

Hoewel er maar 150.000 mensen wonen, is Trondheim de belangrijkste universiteitsstad van Noorwegen. Dat vindt de gouverneur van de provincie Sør Trøndelag nog niet voldoende, hij wil van Trondheim de technologiehoofdstad van Europa maken. Daarvoor ontbreken vooralsnog echter de grote internationale bedrijven.

Nesciobrug hangt aan één kabel

Op 22 december heeft de opening plaats van de Nesciobrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze bijzondere hangtuibrug vormt voor fietsers en voetgangers de snelste verbinding tussen IJburg en Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Grontmij en Arup hebben het constructief ontwerp gemaakt.

Noors wegennet op pc-scherm

Het Noorse Telenor biedt eind november ‘Virtual Travels’ aan. Met een breedbandverbinding kunnen pc-gebruikers een virtuele reis maken langs de Noorse wegen.

Betonbouw mist Europese liefde

Net als veel andere sectoren lopen Nederlandse bouwbedrijven nog niet warm voor Europa, zo bleek tijdens de Betondag. Toch liggen er volgens de deskundigen genoeg kansen op het gebied van zowel productinnovatie als bouwvoorschriften.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven