Nieuws

‘Wie zich met een scherp mes scheert, moet stilzitten’

Na bijna 23 jaar treedt ir. Gert-Jan Kramer (62) op 1 oktober terug als president-directeur van ingenieursbureau Fugro ten faveure van zijn opvolger ir. Klaas Wester. Op 31 december trekt hij de deur van de directiekamer in Leidschendam definitief achter zich dicht. ‘Fugro is sinds 1983 enorm in beweging geweest. Daarom heb ik nooit de behoefte gehad elders te gaan werken.’

Holland Railconsult heeft beste website

Holland Railconsult heeft de beste website van de Nederlandse ingenieursbureaus. Deze conclusie mag worden getrokken uit een onderzoek dat Technisch Weekblad heeft laten uitvoeren onder vijftien internetadressen uit de Top 50. Opmerkelijk detail: in 1996 zag het Utrechtse ingenieursbureau nog helemaal niets in een eigen internetadres.

PPS populaire constructie

Publiek-private samenwerking is populair. Ondernemer en overheden lijken elkaar te vinden. De rol van projectontwikkelaar blijft voor overheden echter lastig. De publieke zaak en een exploitabele gebiedsontwikkeling gaan niet altijd samen.

Flying Dutchman kom je overal tegen

Bengt Andreasson, de Zweedse auteur van de Sector Review, maakt een sterkte-zwakte-analyse van de internationale prestaties van Nederlandse ingenieursbureaus. Die nemen een sterke positie in. ‘Waarschijnlijk zit het in de genen’.

Den Haag op de schop voor Randstad Rail

Al in 2006 moet RandstadRail in bedrijf komen: een hoogwaardig netwerk voor openbaar vervoer tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Een van de grootste deelprojecten is de aanpassing van Den Haag CS.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven