Nieuws

Stormloop op incubators

Op 3 maart ondertekenden de drie tu’s, de betreffende gemeenten en Economische Zaken een convenant voor ‘kansenzones’ voor technostarters. ‘We kunnen pas echt over succes spreken als er over tien jaar twee nieuwe TomToms zijn.’

Stoomstoot blust tunnel- of mijnbrand

Het blussen van mijn- of tunnelbranden met zuurstofarme stoom overtreft de conventionele blusmethodes ruimschoots. Het Nederlands-Australische bedrijf GSIS wil daarom tunnels gaan uitrusten met straaljagermotoren.

Tests met slimme dijk

Als de financiering in orde komt, start dit jaar de bouw van de IJkdijk: een dijk vol met sensoren. Een breed consortium wil hiermee het nut van sensortechnologie voor het dijkbeheer gaan testen.

Beter bouwrijp maken scheelt miljoenen

Een bijzondere samenwerking van kennisinstituten, ingenieursbureaus, bouwbedrijven en overheidsinstellingen moet Nederlandse terreinen beter bouwrijp maken. Dat voorkomt problemen met wateroverlast en verzakkingen en scheelt zo mogelijk honderden miljoenen.

‘Het is niet kolenstoken óf kernenergie, het is én – én’

Een noodkreet van staatssecretaris Van Geel van Milieu tijdens het debat over kernenergie vorige week dinsdag in de Tweede Kamer. ‘Aan elke optie om de elektriciteitsvoorziening voor de toekomst veilig te stellen, kleven bezwaren. Die worden door tegenstanders zo hoog opgeblazen dat er in de praktijk niets van de grond komt.’ Hoe komen we uit die omklemming waarin vooren tegenstanders elkaar vasthouden? Een gesprek met ir. Wouter Schatborn, voormalig directeur van het Energieonderzoek Centrum Nederland.

Kippenmestcentrale open in 2008

In 2008 gaat de eerste pluimveemestcentrale op industrieterrein Moerdijk in productie. Het opwekken van energie uit kippenmest was één van de meer exotische onderwerpen op het symposium ‘Marktkansen voor energie uit biomassa en afval’ op 15 februari.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven