Nieuws

‘Spoor in Nederland innoveert niet door gebrek aan concurrentie’

De trein verliest het van de auto. Sinds de jaren zestig zijn Nederlanders veel meer gaan reizen, maar het spoor profiteert daar nauwelijks van. Volgens Joep Dickhaut van het Innovatieplatform Rail ligt dat aan een gebrek aan vernieuwingsdrift bij de Nederlandse spoorbranche. Hoogleraar Technologie en Innovatie Ruud Smits valt hem bij. ‘De NS moeten ook eens aan de reizigers denken.’

Twaron vezel terug in autoband

Teijin Twaron doet met haar supersterke vezel opnieuw een gooi naar de gigantische markt voor autobanden. De vezel zorgt voor twintig procent minder rolweerstand. Het bedrijf rekent nu op meer succes dan in de jaren tachtig.

Winnen en verliezen met de VSK 2004 Innovation Award

Een moderne vakbeurs deelt innovatieprijzen uit. De tweejaarlijkse vakbeurs Verwarming, Sanitair, Klimaat- en koudetechniek VSK, die op 30 januari in de Utrechtse Jaarbeurs van start gaat, reikt dan weer nieuwe prijzen uit. Wat betekent het eigenlijk als je een innovatieprijs wint?

Waterstofbussen rijden jaar langer

De drie brandstofcelbussen in Amsterdam rijden nog een jaar door. Het extra jaar moet voldoende informatie opleveren om in 2008 te komen met een hybride brandstofcelbus voor het stadsvervoer. Die rijdt op waterstof en benut zijn eigen remenergie.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven