Nieuws

AZ krijgt modern stadion

Ere-divisieclub AZ krijgt met ingang van het seizoen 2006-2007 de beschikking over het nieuwe DSB-voetbalstadion. Architectenbureau Zwarts & Jansma heeft een arena gecreëerd waarin alle 13.500 toeschouwers vrij zicht hebben op het speelveld.

Nederlanders herbouwen haven Banda Aceh

Het Nederlandse bouwbedrijf Interbeton en Witteveen+Bos hebben onlangs de order verworven voor de herbouw van de haven van Malahayati bij Banda Aceh. Witteveen+Bos maakt het ontwerp voor een nieuwe steiger en zeven nieuwe gebouwen. In oktober 2006 moet het project klaar zijn.

‘Niet minder maar meer antennemasten’

Iedereen wil mobiel bellen, maar niemand wil een antennemast in zijn achtertuin. Dat is in het kort het dilemma rond mobiele telefonie. Er zijn verontruste burgers, actiegroepen en gemeenten die plaatsing van masten uitstellen. Een interview met dr.ir. Gert Brussaard, emeritus hoogleraar radiocommunicatie. De oplossing zit niet in minder, maar juist in meer masten, omdat dan het zendvermogen omlaag kan. En in toepassing van slimme antennes.

Ballastloos schip in nieuwe fase

Met steun van de Stichting Nederland Maritiem Land, de TU Delft en diverse bedrijven ontwerpen twee Nederlandse ingenieurs het eerste ‘ballastloze’ schip ter wereld. In juni moet de haalbaarheidsstudie zijn afgerond.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven