Nieuws

Steeds minder aardgas

In het deze week verschenen jaarverslag Olie en gas in Nederland rekent EZ voor dat in 2030 het Nederlandse aardgas zo goed als op is.

Zon, zand en liquide middelen

Het oliestaatje Qatar vormt het decor voor een van de grootste avonturen uit de geschiedenis van de petrochemie. Hoeveel geld kunnen oliemaatschappijen tegelijk in ‘gas to liquids’ steken?

Containerkraan gaat capaciteitsgebrek tegen

Royal Haskoning heeft een ontwerp gemaakt voor een drijvende containerkraan. Deze moet voor extra capaciteit zorgen bij het laden en lossen van grote containerschepen. Maar het ingenieursbureau ziet ook mogelijkheden bij humanitaire missies.

Grootste boogconstructie ter wereld is blikvanger Wembley

Ondanks diverse constructieproblemen tijdens de bouw en een langdurige staking lijkt het nieuwe Wembley stadion toch nog op tijd gereed te komen voor de Engelse bekerfinale in april 2006. Intussen is het Nederlandse Hollandia druk bezig met de voltooiing van de staalconstructie.

‘Wie zich met een scherp mes scheert, moet stilzitten’

Na bijna 23 jaar treedt ir. Gert-Jan Kramer (62) op 1 oktober terug als president-directeur van ingenieursbureau Fugro ten faveure van zijn opvolger ir. Klaas Wester. Op 31 december trekt hij de deur van de directiekamer in Leidschendam definitief achter zich dicht. ‘Fugro is sinds 1983 enorm in beweging geweest. Daarom heb ik nooit de behoefte gehad elders te gaan werken.’

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven