Nieuws

Den Haag op de schop voor Randstad Rail

Al in 2006 moet RandstadRail in bedrijf komen: een hoogwaardig netwerk voor openbaar vervoer tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Een van de grootste deelprojecten is de aanpassing van Den Haag CS.

Het gaat goed met innovatie!

De Groningse hoogleraar strategiemanagement Dany Jacobs is helemaal niet negatief over innovatie in Nederland. De tolerante cultuur in Nederland is een belangrijk voordeel, want ‘Innovatie heeft minstens net zo veel te maken met niet-technische aspecten als met technische elementen.’

PSE ontwerpt betonnen veiligheidskoepels voor LNG

Vloeibaar gas is in. Overal in de we reld verschijnen nieuwe LNG-terminals aan de horizon. Ook Nederland verkent op dit moment waar een nieuw terminal moet verrijzen. Sinds jaar en dag ontwerpt ingenieursbureau PSE betonnen koepels die de veiligheid van de gastanks moet waarborgen.

Energievoorziening kan nog alle kanten op

Beleidsstudies schetste vorige week vier scenario’s van de Europese energievoorziening over vijftig jaar. Daaruit blijkt dat internationale klimaatverdragen cruciaal zijn voor het aandeel van fossiele brandstoffen of van duurzame energie.

‘Er is een land bij gekomen’

Prof. ir. Daan van Eijk reisde vorig jaar drie maanden door China, om universiteiten en bedrijven te bezoeken. Afgelopen woensdag presenteerde hij zijn reisverslag bij zijn faculteit Industrieel Ontwerpen in Delft.

Minuscule sensor meet koolzuur in maag

Met een PH-gevoelige elektrolyt en een druksensor heeft ing. Sebastiaan Herber een ultrakleine sensor gebouwd waarmee maagproblemen kunnen worden gemonitord. Hij promoveerde vorige week op zijn vinding.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven