Nieuws

Airbus zet Glare in de wacht

De Europese vliegtuigbouwer Airbus zet Glare voorlopig in de wacht. Voor de toekomstige A350, die omstreeks 2009 zijn intrede doet, zal het Nederlandse ‘wondermateriaal’ niet worden gebruikt. Glare wacht een hevige concurrentiestrijd met geavanceerde legeringen en een breed scala aan composieten.

Dochter Tebodin bouwt harsfabrieken

Via dochteronderneming Sinbat Engineering is Tebodin betrokken bij de bouw van twee chemische fa brieken in Noord-Tsjechië. De installatie voor synthetische harsen gebeurt via een nieuw productieproces zonder oplosmiddelen.

Kink in kabel duurzaam Vlieland

Vlieland kan geheel overschakelen op duurzame energie, zo bleek al in 2003 uit een haalbaarheidsstudie van adviesbureau Altran Technologies Netherlands. Maar de discussies over een elektriciteitskabel naar het vasteland hebben de plannen vertraagd.

Rij-assistent werkt bumperklevers tegen

Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) is tevreden over de daling van het aantal verkeersslachtoffers. Naast campagnes blijven echter nieuwe technologieën nodig om de verkeersveiligheid verder te verbeteren.

Bussen op aardgas

Bussen op aardgas gaan het stadsvervoer in Haarlem en de regio IJmond voor hun rekening nemen. Dat betekent minder uitstoot van roet, fijn stof en stikstofdioxide.

‘Klantgericht denken in gww-sector nog ver te zoeken

Rijkswaterstaat werkt al tweehonderd jaar aan dezelfde kerntaken: droge voeten, voldoende en schoon water, vlot en veilig verkeer over weg en water, en bruikbare en betrouwbare informatie. Die taken staan niet ter discussie, de manier van uitvoeren wel. De kritiek: Rijkswaterstaat is te groot, te duur, en doet teveel zelf.Om aan die kritiek tegemoet te komen zit Rijkswaterstaat momenteel midden in een vier jaar durend proces (2004 – 2007) om met minder mensen meer en kwalitatief beter werk te leveren. Rijkswaterstaat wordt straks netwerkbeheerder voor de drie netwerken: wegen, vaarwegen en waterbeheer, legt zich toe op de uitvoering van beleid, en laat aanleg en onderhoud over aan de markt.Technisch Weekblad sprak met directeurgeneraal ir Bert Keijts (52) over de stand van zaken. Rijkswaterstaat is onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat; er werken zo’n tienduizend ambtenaren, het budget voor 2005 bedraagt 4,25 miljard euro. 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven