Nieuws

Top 5 campusmomenten in de nieuwe Buwalda

Peter Buwalda’s nieuwe roman Otmars zonen ligt sinds een paar weken in de boekhandel. Net als in Bonita Avenue speelt het verhaal zich gedeeltelijk af op de campus. Niet gek: Buwalda werkte vier jaar voor UT-nieuws (nu U-Today). We lazen zijn roman en stelden een top vijf campusmomenten samen, zonder spoilers, uiteraard.

ERC-grants voor TU/e-hoogleraren Erik Bakkers en Jaap den Toonder

Hoogleraren Erik Bakkers en Jaap den Toonder van de TU/e ontvangen beiden een ‘Advanced Grant’ van de European Research Council (ERC). Den Toonder (faculteit Werktuigbouwkunde) mag zijn drie miljoen euro gaan steken in de ontwikkeling van een nieuw systeem om het effect van krachten en stromingen op cellen en weefsels beter te begrijpen. Bakkers (Technische Natuurkunde) krijgt 2,5 miljoen euro voor zijn onderzoek waarmee hij de teleportatie van Majorana-deeltjes onomstotelijk hoopt aan te tonen.

ERC Advanced Grant for three UT researchers

Three scientists from the University of Twente have been awarded with the ERC Advanced Grant. Professors Arjen Hoekstra, Bram Nauta and Andrew Skidmore have each received this personal grant of €2.5 million from the European Commission.

'Informele ruimtes in kantoor van groot belang'

Vergaderen op een schommel of brainstormen in de ballenbak, zelfs een plant naast de koffiemachine kan al verschil maken. In een tijd van flexibel werken en ondernemerschap werken steeds meer mensen individueel. Om kennis te (blijven) delen zijn sociale en informele ruimtes van essentieel belang, ziet Bouwkunde-onderzoeker Minou Weijs.

Proeftuin voor autonoom varen geopend

RAS

© TU Delft

‘Als schepen konden praten.’ Dat was niet alleen de titel van de intreerede op 15 maart van Rudy Negenborn, maar het is tevens een belangrijk uitgangspunt van de proeftuin over autonome scheepvaart die op 18 maart officieel werd geopend.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven