Nieuws

TW breidt uit met nieuwsbrief techniek, wetenschap en loopbaan

Technologische ontwikkelingen gaan snel, en dat heeft invloed op de loopbaan van technici en ingenieurs. Daarom breidt TW vanaf vandaag de nieuwsvoorziening uit met een tweede digitale nieuwsbrief per week. Gevuld met het technische nieuws dat je van ons gewend bent, met een accent op carrière.

Omscholen tot cybersecuritydeskundige is kansrijk

Het vinden van een specialist op het gebied van cybersecurity is voor veel bedrijven een heel lastige opgave geworden. ‘Er is een schreeuwend tekort aan goed personeel’, zegt Petra Oldengarm van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. ‘Omscholen is een goede oplossing, maar ook het automatiseren van werkzaamheden.’

Honderden IT-specialisten nodig bij Haagse vestiging Indiaas IT-bedrijf

© Foto: Zairon / Wikimedia

JK Technosoft zal nog dit jaar 400 tot 500 IT-specialisten in Nederland nodig hebben. Het Indiaas IT-bedrijf opent dit najaar een kantoor in Nederland, van waaruit het over drie tot vier jaar klanten hoopt te bedienen in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat verklaarden topman Sanku Bose en directeur Abhishek Singhania, tevens oprichter en eigenaar, na een bezoek aan The Hague Business Agency, het agentschap van de gemeente Den Haag dat buitenlandse investeringen aantrekt.

CvB TU/e: ‘Aarzel niet onveiligheid te melden’

Het College van Bestuur van de TU/e zegt geschrokken te zijn van de uitkomst van de onderzoeken van de FNV, VAWO en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren. Vier op de tien universiteitsmedewerkers zouden last hebben van pesten, roddelen, uitsluiting of machtsmisbruik. Sociale veiligheid is een van de kernwaarden van deze universiteit, aldus het CvB, dat aanbiedt dit soort misstanden eventueel persoonlijk bij een van de collegeleden aan te kaarten.

3D-geprinte ‘baby’ moet levens gaan redden

© Foto: Angeline Swinkels

Twee miljoen baby’s raken jaarlijks wereldwijd verstikt tijdens de geboorte. Een reanimatieprocedure is soms de oplossing om onherstelbare schade voor de baby te voorkomen. En voor een succesvol resultaat is een snel handelen van vitaal belang. TU/e-onderzoeker Mark Thielen (Industrial Design) ontwikkelde een 3D-geprinte baby dummy, waarmee artsen realistisch kunnen oefenen hoe ze een pasgeboren baby moeten reanimeren.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven