Nieuws

€ 300 miljoen euro voor CO2-reductie

Tot 2030 investeert het kabinet elk jaar € 300 miljoen in een reeks maatregelen om de uitstoot van CO2 met 49 % te verminderen. De gefinancierde projecten draaien voornamelijk om het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en de CO2-vermindering in de landbouw en industrie. 

Dit jaar gaat € 90 miljoen naar een project voor het aardgasvrij maken van een aantal wijken in Groningen, zo staat te lezen in het persbericht van de Rijksoverheid. De verkregen kennis van deze eerste wijken zal worden gebruikt om in 2021 jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen van het aardgas af te sluiten.

€ 30 miljoen staat ter beschikking voor innovaties die bijdragen aan CO2-reductie in de glastuinbouw en veehouderij. Het kabinet heeft dit geld ook beschikbaar gemaakt om plannen voor verminderingen van CO2-uitstoot in de industrie te versnellen. Voor de introductie van op waterstof rijdende voertuigen en de bouw van zeven waterstoftankstations komt € 15 miljoen vrij. Het kabinet stelt ook geld beschikbaar voor klimaatneutraal, circulair inkopen door de overheid.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven